Huua....

Det sitter en ttrögflytande dimma över alltings varande i dag. Det var Wheels i stan igår och vi åkte Chevelle Malibu och drack rödvin i princip hela natten så i dag är det som sagt lite tungrott. I lokaltidningen var det 261 bilder på alla fina bilar och 1 bild på min och sambons fina shadows : ) Coolt! Jag har beställt glasögon till Roffe så han kan moppa med mig utan att riskera grus i ögonen, eller för den delen tappa hornhinnan, vilket jag hört att dom kan göra. 

Äntligen!

Äntligen är min underbara Joker "trimmad"!  Jag har också fixat en fiffig anordning till Roffe, hunden, så han också kan åka med när vi far på tur. Han har en sele som jag fäster i ett band, han blir som bältad på moppen och han gillar det. Återkommer med bild. Roffe vill alltid hänga med när vi åker någonstans. Lämnas han ensam hör man hans klagosång lång väg. Det är tur att han med mig på jobbet om dagarna...Knäpp Kenneth

Knäpp-Kenneth har fått sällskap. En grinig grå/vit gammal kärring på tolv år, som tycker att Kenneth är en slyngel och bara allmänt irriterande. Hon tror förmodligen, med all rätt, att hon är lite vassare än honom också. Häromdagen låg han över en timme i en papperskasse. Han lekte tittut, klappade till allt som gick förbi och sov en stund....Vad säger man... Hon, Barbro, jamar och vill ut hela tiden men så fort man öppnar dörren stelnar hon till och blir liggande på hallmattan. Jaja jag hoppas hon får några bra sista år hos oss.

Vänskap

Vänskap är att

- tycka om
- hålla ut
- hålla vid
- hålla om
- hålla med
- hålla sams

får jag behålla dig?

Trappers

Kolla in mina nya outslitliga skor! 
Det är Ly som sytt dom till mig..specially for me och mina breda kalle anka fötter....Beställde dem på Urkult förra året och hämtade dem alltså i kväll. Det blir lagom att gå in dom i sommar. Är mycket nöjd med mitt köp.Förföriska ögon.

I morse när jag slog upp mina bruna, stirrade jag rakt in i Kenneths isblåa sängkammarblick. Med lätt snelögd blick klippte han med ögonlocken som om han ville säga ; gomorron snyggning! När jag vände mig om, klev han obeymmrat över mig och la sig till rätta framför näbben på mig igen. Suck! Då måste jag kliva upp och när jag strosar ut för att göra morgon toalett, sträcker han ut sig i sin fulla längd på min uppvärmda sida av sängen, nöjd med utrymmet han psykat till sig.Du gamla, du fria..

I nio år varje skol avslutning sjöng jag Du gamla du fria. Nu har jag sjungit den i nio år till med mina söner, och jag kan fortfarande inte texten!! Har jag teflon hjärna eller?

Popart

Min kamel kompis blir ett år äldre på lördag. Jag tänker göra en Popart tavla av henne i present. Jag har gjort en tidigare till en annan kompis, som blev väldigt uppskattad. Nu ska jag bara välja ett av alla hundratals kort jag har på henne i alla lägen.... Ni kan kolla in hur den förra blev här under.
"Kisskaka"

I helgen har jag lärt mig vad en "kisskaka" är. En kisskaka är när urinet har torkat i hop i tofsen och bildar en "kaka".
Det var en bekant, som för övrigt hånglade upp en vägg på Harrys härom helgen, som ingående förklarade fenomet...


Patetiska jag.

Jag är bara en simpel människa...
I dag surfade jag runt bland svt:s arkiv av program och lyssnade på en av finalisterna i psalmtoppen. Där sjöng kören en psalm, jag minns inte vilken, men jag började grina i vanlig ordning.  Jag blir alltid så berörd av större sammanslutningar som håller i hop och har något gemensamt. Jag har försökt analysera varför jag ofta gråter i samband med att en grupp männinskor sjunger, hejjar, arbetar kämpar osv Jag tror att jag längtar efter en äkta, genuin gemensamhets känsla. Nån annan som fungerar som  mig eller som har en teori?

Kenneth

Han är den slöaste katt jag vet. I går låg han vriden som ett oändlighets symbol upp efter ytterdörren och jamade klagande. När vi lydigt öppnar dörren, rullar han ut!  Ibland ligger han utsträckt i sin fulla längd i köket, medan man lagar mat. Då och då behöver man flytta på honom och föser med foten så han ska hoppa iväg, men nähädå man kan fösa runt honom några varv, innan han irriterat masar sig upp och iväg. Suck!
image11

Min Joker!

Jag är så lycklig!!
I fredags åkte vi och hämtade min nya moped. En Honda Shadow eller Joker som den kallas i Asien. Att resan var ett äventyr kan man lugnt säga, men jag är van...Det händer alltid något med bilen när jag är ute på turné. Den här gången laddade inte generatorn som den skulle. När jag åkte till Kramfors för två månader sen dog samma bil och jag fick lämna den där. Så småningom tog sambon med sig tre extra batterier och vi åkte ner och hämtade den. Det var bara att byta kolen, sa han..men tyvärr passade inte det reservdelar han köpt. Vi körde alltså denna, fortfarande olagade Ford Express med tre extra batterier och en verktygslåda, söderut ut på Fredag eftermiddag. I Marma, två mil nedanför Gävle där mina föräldrar bor, lämnade vi hunden, packningen och ett av extra batterierna och skyndade vidare till Stockholm och Sundbyberg, där vi skulle göra affär. När vi betalat och baxat in moppen i bilen, vill bil h-vetet inte starta. Men sambon bytte raskt batteriet och vi gav oss iväg tillbaka. Efter några mil börjar laddningslampan att lysa! Det tredje laddade batteriet står kvar i Marma, vad gör vi? Jo, vi släcker strålkastarna och ger järnet för att hinna så långt som möjligt! Jag tror det var fler än en som undrade vilka idioter som kom stormande efter E4:an halv ett på natten utan lysen, bara blinkandes vid möte med annan bil....Jag bad till gud att vi skulle klara oss hela vägen tillbaka. Det gjorde vi också. Klockan 01.00 rullar vi in i Marma. Tack gode gud för att du hör bön! Och nu står den här min fina Joker. Gissa om jag ska njuta av att glida runt på den i sommar...  : ) Sambon har som sagt en vinröd Honda Shadow, så nu har vi varsin!

image9
image10

RSS 2.0