Slicklapp!

Igår lärde jag mig något nytt igen ( varje dag, nya lärdomar ).
Slicklapp var något jag aldrig tidigare hört talas om. 
Förmodligen något den yngre generationen tar som en självklarhet.
Det var inte vad jag först trodde...Pop Quiz

Vi var på lokal igår. På Pop Quiz tävling! Det var roligt, trots att vi satt lite på undantag mitt framför ytterdörren. Ett hyfsat kallt vindrag varje någon kom in eller gick ut, höll oss på alerten. Vi hörde inte ett ord av texten, men volymen var hög så vi fick skrika till varandra för att höras, vilket medförde att bordsgrannarna också hörde...Vi beställde även en pubtallrik för 95 spänn, som vi förundrat inventerade. Tacochipsen var ok, salsan och aiolin lika så, men resten! Gurkstavarna var frusna och vek sig när man plockade upp dom, morotsstavarna var torkade och hade böjt sig, oliverna var urkärnade och förmodligen av märket Willys, Diva eller Euroshopper för dom smakade bara saltvatten. Dom små ölkorvarna bestod i princip av rent fett och smakade ingenting, osten var vanlig hushållsost och lika smaklös som korven. Alltså betalade jag 95 kr för 2dl tacochips, en halv dl aioli respektive salsa. Kändes lite dyrt faktiskt...Fortsatte till en annan pub när tävlingen var slut. Där lyckades jag både träffa en kund till vårt företag, som besökte stan tillfälligt och en kvinna som varit ihop med en man från den by där jag tillbringat sommarlov, påsklov och sportlov under många år. Byn är jätteliten och ligger 2 mil utanför ett mindre samhälle i inlandet. Sannolikheten att någon känner till den är en på milijonen! Var jag förvånad?! Jahaa..Hon var dessutom allergisk mot mörkt öl men inte ljust? Det är första gången jag hört någon som bara är allergisk mot vissa ölsorter. Taxi hem. Chaffisen spelade mycket bra musik, så väl hemma satt sambon kvar en stund i bilen och diggade med honom. Själv snavade jag in över hunden och stöp isäng.

Fittfälla?!

Var på lokal i lördags och träffade ett taxigäng som var ute och rumlade. En av killarna hade små rutiga punkbyxor vilket hade varit skitsnyggt på en het 25 åring, men på en ful medelålders, knök full taxi chaffis....njaa. Den andra killen var så full att han stjälpte en nybeställd drink i knäet på min kompis och styrde ner resten med händerna på golvet, medan han sludrande bad tusen gånger om ursäkt. Kompisen fick själv hämta servetter och försöka torka av sig så gott det gick. Den mannen satt, innan kvällen var över, i min sambos knä och pussade honom översvallande på kinderna efter att ha skakat loss i vida cirklar på dansgolvet. Tjejjen i sällskapet var övertygad om att vi hade setts tidigare och ville ha hela min yrkeshistoria för att komma på när, var och hur vi träffats. Hon log också kärlekskrankt mot sin dansande, drinkspillande man över kanten på sin cider då och då. De bägge överförfriskade herrarna snackade högljutt om fittfälla. Jag fick inget tag om detta begrepp, trots att jag försökte få en beskrivande förklaring.
Vad är en fittfälla?MUSFÄLLA!

Lille Albin...

http://www.youtube.com/watch?v=KIk26JT4XDY

Kort resumé

Vi flög via London till Los Angeles

. 

Checkade in på Jolly Rogers.

 

Ett motel med medelmåttlig standard, men med en liten "pool" ute på pation.

 

Vi hann besöka Hollywood Hills

 

och Santa Monica Pier innan vi två dagar senare bilade via Route 66 till Las Vegas.

 

I Vegas bodde vi på Stratosphere Tower.

 

Den oäkta mannen och hans till lika oäkta maka, vigdes överst i tornet med fantastisk utsikt över hela Vegas.


 

Efter vigsel hade vi poolparty ett par timmar,

 

innan vi åkte till Hard Rock café för bröllopsmiddag.

 
Limon hem på natten var pricken över i:et efter en mycket trevlig kväll. 


Följande dag shoppade vi och besökte Lake Mead och Hooverdam.

 

På vägen tillbaka till Los Angeles och Jolly Roger, åt vi på Peggy Sue´s 50´s Diner.En resturang där tiden stannade någon gång på 50-talet. Tillbaka i Los Angeles och Jolly Rogers åkte nästan hela gänget hem. 
Kvar var dom numera äkta makarna och två vuxna söner med polare, jag och min sämre hälft, och förståss dom redan bosatta norsk/svenskar som brudparet bodde hos. 
Vi besökte Long Beach, Manhattan Beach, Huntington Beach och Venice Beach. Åkte rollercoast på Knotts Berry Farm och SixsFlags. Såg turtle race på Brennan, besökte Universal Studios och gick på garden party innan vi med sorg i hjärtat lämnade Los Angeles för ett gråmulet Sverige.

RSS 2.0